10 tips voor een modern kantoor!

 

Tip 1: Daglicht in een modern kantoor 
Een moderne kantoorinrichting begint met een ruimte die gevuld wordt met daglicht. Des te meer daglicht er aanwezig is in het kantoor, des te beter iedereen zal werken.

Tip 2: Flexibele werkplekken 
Een modern kantoor zou niet modern zijn als er geen flexibele werkplekken zijn. Plekken waar elke werknemer kan werken en die ook te transformeren zijn tot andere werkplekken. Wees creatief met de plekken en probeer de indeling zo vrij als mogelijk op te zetten.

Tip 3: Openheid in een modern kantoor
Openheid is een belangrijk element in een moderne kantoorinrichting. Vroeger werden kantoren ingedeeld in hokjes maar tegenwoordig mag het steeds opener en transparanter zijn.

Tip 4: Milieuvriendelijk
Het klinkt misschien saai maar milieubewust zijn wordt steeds populairder. We eten graag biologisch, we scheiden ons afval en we laten het groen steeds meer terugkomen in onze interieurs. Zo ook in een moderne kantoorinrichting. Er zijn talloze bedrijven die op een gemakkelijke manier een karakteristieke groenwand installeren in kantoren. Op deze manier komt er meer zuurstof in de ruimte, wordt de lucht gezuiverd en breng je een stukje natuur naar binnen.

Tip 5: Verlichting in een modern kantoor 
Verlichting is een van de belangrijkste elementen in een moderne kantoorinrichting. We denken bijvoorbeeld aan werkverlichting maar ook sfeerverlichting mag niet ontbreken. Niemand zit graag onder TL balken dus kies werkverlichting die efficiënt en mooi is.

Tip 6: Glas in een modern kantoor 
Glas is een ideaal materiaal voor het scheiden van ruimtes maar het open houden van de sfeer. Met glas creëer je een vergaderzaal, scheidingswand of esthetische wand in de wachtkamer.

Tip 7: Creativiteit 
In moderne kantoorinrichtingen waar het belangrijk is dat er veel creativiteit ontstaat is het handig om open vergaderruimtes te creëren zoals bijvoorbeeld een interactieve ruimte met allerlei zit mogelijkheden waar collega’s bij elkaar kunnen komen en op een ontspannen manier ideeën met elkaar kunnen delen.

 

Tip 8: Mooie design kantoormeubelen
Wil je het kantoor geheel modern inrichten dan mogen design meubelen niet ontbreken natuurlijk. Mooie design bureaustoelen, design vergaderstoelen en design tafels passen helemaal in een moderne kantoorinrichting.

Tip 9: Kleuren 
Een moderne kantoorinrichting mag altijd een kleurtje hebben. Bijvoorbeeld een kleur in het interieur zoals een gekleurde wand, gekleurde meubels zoals design bureaustoelen in de kleur van de huisstijl of juist de producten die verkocht worden tentoongesteld. De basis van een moderne kantoorinrichting is altijd neutraal met o.a. grijstinten, wit tinten en zwart tinten. Probeer deze basis aan te houden zodat je met 1 kleurtint het kantoor een persoonlijk tintje kunt geven.

Tip 10: Vloerafwerking 
Nog niet kunnen beslissen wat je graag op de vloer wilt leggen? Elk kantoor heeft een andere type vloerafwerking nodig. Is de ruimte erg groot en heeft het een slechte akoestiek dan is vloerbedekking een goede keuze. Maar komen er vaak mensen binnen met vieze schoenen en is vloerbedekking eigenlijk helemaal niet zo efficiënt in jouw kantoor? Dan raden wij aan voor een hard materiaal te kiezen zoals bijvoorbeeld tegels of hout. Je kunt er dan ook voor kiezen om de werkplekken te voorzien van vloerbedekking voor iets meer sfeer voor de werknemers.

Persoonlijke aanpak 
Bij VWC geloven wij in een persoonlijke en transparante aanpak. Daarom komen wij gerust naar u toe. Door met u aan tafel te zitten en uw plannen, werkwijze en visie te bespreken, komen wij tot het beste advies. Het is immers het belangrijkste dat u en uw medewerkers zich prettig voelen in een werkomgeving. Wij kunnen snel schakelen en wij kunnen meteen aan de slag. Neem dus gerust vrijblijvend contact op voor een inspirerend gesprek.

Nieuwsgierig wat VWC voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Syvlia Goosen via sylvia@vwc.nl.

terug naar overzicht

VWC Groep
×