Gratis Onlineklas voor scholen

Vanwege het Coronavirus hebben de in Basispoort samenwerkende uitgeverijen en Onlineklas alles in het werk gesteld om thuis leren te faciliteren.

Normaal gesproken is niet alle software voor leerlingen vanuit huis toegankelijk en bepalen scholen zelf of leerlingen thuis (verder) mogen werken met software.

Zolang de maatregelen rondom het Coronavirus van kracht zijn, kunnen nu ook alle basisscholen die geen klant zijn bij Onlineklas gratis gebruik maken van de portal. 

In het kader van deze uitzondering heeft Onlineklas ook bij alle scholen tijdelijk de Microsoft/Google module geactiveerd en het persoonlijk leren menu. Met deze modules kunt u eenvoudig thuis inloggen en met het ‘gepersonaliseerd menu’ kunt u per leerling specifieke software of koppelingen klaarzetten.

Thuis login activeren
Om thuis in te loggen zijn er een aantal mogelijkheden. Hiervoor verwijzen wij u naar de handleiding die u hier kunt downloaden.

Nog geen Onlineklas portal gebruiker?
Bent u op zoek naar een portal zodat leerlingen thuis ook aan de slag kunnen? In 5 stappen kunt u direct met de portal aan de slag. Zie voor meer informatie de portal brochure.

Of raadpleeg mij via gerhard@vwc.nl en telefonisch via 038 – 385 24 00.

Wij staan voor ICT-zonder zorgen. Ook in tijden waarin niet alles zoals ‘normaal’ gaat. Wij zullen u blijven helpen met de uw vraagstukken en de nieuwe vragen rondom thuiswerken en werken op afstand. Daarbij houden we in het oog de maatregelen zoals het kabinet ze op 15 maart jl. heeft aangekondigd. Lees in deze blog hoe we de maatregelen opvolgen of bekijk de videoboodschap.

Blog door: Gerhard Boersema | Adviseur Onderwijs

VWC Groep