Cloud werkplek

De toekomst is het flexwerken, geen eigen werkplek meer maar een Cloud werkplek. Dit houdt in dat u beschikt over een werkplek waartoe u vanaf verschillende apparaten toegang heeft. Deze werkplek is inclusief beveiliging, back-up, onderhoud en beheer.

Dit is uiteraard uit te breiden met verschillende pakketten zodat de omgeving helemaal ingericht is naar uw wens. Wij inventariseren uw organisatie samen met u en op basis daarvan kunnen wij een op maat gemaakt Cloud werkplek leveren.

In de cloud…of juist niet!

De ‘cloud’ is hét modewoord in de ICT-wereld. Wie niet in de cloud zit, lijkt niet mee te tellen. Bij VWC kijken we liever nuchter naar het fenomeen. Voor veel bedrijven biedt de cloud namelijk geen (of veel te dure) voordelen. Andere oplossingen passen veel beter bij hun specifieke situatie. VWC kijkt daarom verder dan de cloud alleen. En wat als de cloud toch de beste oplossing is? Dan helpen wij u natuurlijk graag verder!

Wat is de cloud nou eigenlijk? Eigenlijk is het simpel: u krijgt toegang tot uw data die op een externe plek is opgeslagen. Dat betekent dat u geen eigen servers meer nodig heeft. Voor veel bedrijven is deze werkwijze een prima oplossing. Medewerkers hebben altijd en overal toegang tot documenten en de stabiliteit is uitstekend. Bovendien neemt de opslagcapaciteit geen ruimte meer in beslag. Een nadeel is er ook: volledig in de cloud werken is in meerdere situaties een duurdere oplossing.

VWC kijkt daarom altijd naar de wensen en eisen van een klant. Die wil vooral prettig werken en hoe dat gebeurt is van minder groot belang. Wij wegen de prijs, het belang van beschikbaarheid en de internetfaciliteiten bij een bedrijf mee. Regelmatig blijkt dan een traditionele oplossing goedkoper en beter. VWC kiest ook steeds vaker voor een hybride variant, waarbij slechts een deel van de data in de cloud wordt opgeslagen. ‘Het beste van twee werelden’, noemen we dat.

In veel gevallen is cloud natuurlijk wél de beste methode voor een bedrijf. VWC neemt dan alle zorgen uit handen. Wij zijn bijvoorbeeld specialisten in IAAS, Saas-oplossingen (erp, crm), Workspace 365en EMS-Suite van Microsoft.

Is cloud voor u de beste keus? Maak een afspraak

VWC Groep
×